1. mai 2010

Kom Mai du skjønne milde...

For meg er hvitveis duften av 17. mai!!!

Så er endelig Mai måned her.
En forventningenes måned.

Med forventninger om sol og varmt vær,
Med forventninger om lange late sommerkvelder.
Med forventninger om mange deilige dager og helger på sjøen.

Forventninger gjør at det sprudler i kroppen.
Forventninger gjør meg vill og yr.
Forventninger GJØR AT DET ER EKSTRA GODT Å LEVE!!!

Kom, mai, du skjønne, milde,
gjør skogen atter grønn,
og la ved bekk og kilde
fiolen blomstre skjønn!
Hvor ville jeg dog gjerne
at jeg igjen deg så!
Akk, kjære mai, hvor gjerne
gadd jeg i marken gå!

Om vint’ren kan man have
vel mangt et tidsfordriv;
man kan i sneen trave -
å ja, et lystig liv!
Men når seg lerken svinger
mot sky med liflig slag,
på engen om å springe -
det er en annen sak!

Kom derfor, mai, du milde,
gjør skogen atter grønn,
og la ved bekk og kilde
fiolen blomstre skjønn!
Hvor ville jeg dog gjerne
at jeg igjen deg så!
Akk, kjære mai, hvor gjerne
gadd jeg i marken gå!

HA EN FIN "MAI-DAG", FOLKENS!!!

MANNE

6 kommentarer:

 1. Hallois vennen!!! Jepp, det er Mai, men varmen lar vente på seg. Tenk de årene hvor ungdommen har badet i april, flydd rundt i sommerklær i mai, tatt frem vinterklærne i juni, fryset halv i hjel og tatt frem flytemadrassen i juli og hvor det har vært på tide med litt sommerklær igjen i august, sommersandaler i september og vinterstøvlettene i oktober, he-he. Dette var vell beskrivelsen fra da jeg gikk i siste året på Vernpeleierutdanningen ved høgskolen i Fredikstad i 2002, he-he. Sommersandaler den ene dagen, og dagen etter var vinteren der,- og ble frem til våren. I fjor regnet dte i hele juli og langt ut i august. Blir spennende og se hvordan det blir i år.På tide og begynne og rote litt i blomsterbedet mitt her på campen. Grave opp, og endre litt på ståa. Men det er så mye dårlig vær, at jeg liker meg best inni campingvogna. Varmt og godt, og med laptop. Selv om nettet er så dårlig, at jeg ofte ikke får lagt inn kommentarer på blogger,- og hvor det tar bokstavelig to timer og få lastet ned 4 bilder til et innlegg. Men koze meg gjør!!!! Klemz

  SvarSlett
 2. Det er som du skriver...forventningens måned. La oss håpe vi får en fin mai, det er for meg den aller beste måneden! Vi kan trenge mye sol og varme etter den lange vinteren som var. Ønsker deg en flott helg. Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 3. Heisann!

  Her er det typisk mai vær idag (hvertfall for denne kanten av landet) Sur vind, regn og solen som titter fram av og til mellom skyene. Så jeg håper mai byr på mildere vær og sol,sol:)

  Ha en flott lørdag videre:)

  Klem

  SvarSlett
 4. Hei, så koselig at du tittet forbi meg så fant jeg deg også!ღ
  Nydelig blogg du har!ღ Ja mai er en deilig måned, men fortsatt kan den være litt lunefull hi hi.. våknet til kald nordavind og regn her i dag :) Men nå skinner solen så herlig, 22 grader viser gradestokken i solveggen :)
  En flott 1 mai helg ønskes fra meg,
  klem Anki

  SvarSlett
 5. Ja jippi, det er Mai. Det er jo bare så deilig. Skal nyte hver dag. Så nå får vi håpe at sola vil skinne over solbyen Sarpsborg. Fikk lyst til å plkke hvitveis jeg også.

  SvarSlett
 6. Virkelig en vakker bukett hvitveis. Så flotte de er! Ja, la oss håpe på en mild mai. Men, denne første dagen har jammen ikke vært mild her hos meg.

  SvarSlett